Om os

PAGE - 1
PAGE - 2

Leifs første due slag var bygget af fiskekasser.

At Leif Sørensen er blevet duemand er næsten en selvfølge, idet både faderen samt 2 brødre har været aktive. Leif startede allerede som 13 –årig, men var ikke gammel nok til at være aktiv medlem i brevdueforeningen 0194 ”Rex”, så der startede det første kompagniskab med faderen Marius Sørensen.

I 1964 blev Leif selv aktiv og fløj under navnet Sørensen & Sørensen. Derfor var det også nærliggende at Martin skulle blive angrebet af bacillen. Martin blev due»mand« som meget ung, idet han fik sine første duer i bytte for sutten, og lige siden har han deltaget aktivt i pasningen af duerne.

Martin blev aktiv medlem som 8-årig og dette makkerskab fløj under navnet Leif Sørensen & Søn. Da Martin blev 18 år og forsat ville være duemand ændrede de navnet som slaget flyver under i dag: L & M Sørensen.

At resultaterne er blevet så gode, som de er, har Leifs brødre også en andel i, idet man i fællesskab tog en beslutning, der fik stor betydning for slagenes fremtid.

I 1983 blev de tre brødre enige om, at nu skulle der andre og bedre duer ind på slagene. Leif havde fået en enkelt unge ud af (Jan Grondelaers afstamning) fra Bent Th. Petersen året før.

Det blev starten på avlsarbejde med duer fra Jan Grondelaers. Der blev indkøbt 4 duer på en tur til Belgien og de udgør stadig grundstammen på slaget i Nørresundby den dag i dag.

PAGE - 3

Leif og Martin foran dueslaget anno 2005

Filosofien bag den måde, man passer duerne på hos Leif og Martin Sørensen, er meget enkel. Det er et-tallene i resultatlisten, der tæller, og så må man yde, hvad man kan for at få dem. Det er alle de små detaljer, der gør en stor forskel i den sidste ende, og derfor springes der aldrig over, hvor gærdet er lavest.

Hvis man et år har haft en mindre god sæson, vil man ikke bagefter kunne ærgre sig over, at man ikke ydede, hvad man kunne.

 

Derfor forsøges det altid, at lave det mest optimale for duerne. Der blev udviklet et anlæg med mekanisk udsugning og genvindning af varme. Den eneste udlempe var at der skulle bruges en del tid, for at få det til at køre perfekt. Så tiden blev brugt på noget andet og ikke duernes daglige pasning.

 

Derfor måtte der en ny idé på tegnebordet. Det blev voliere. Det har hjulpet på indeklimaet og duerne ser ud til at befinde sig rigtig godt.

 

Så siden slaget sidst blev præsenteret i “Brevduen” 2004 er Leif og Martin nået til den konklusion at det mekaniske system nok gav gode resultater, men de tror på det kan bliver bedere med den friske luft fra naturens side.

 

Der er blevet monteret store flyvevolierer foran hver afdeling. Det giver mulighed for at duerne kan opholde sig i den friske luft året rundt og duerne kan bade under beskyttede forhold. Voliererne er overdækket og i taget er der lavet et hul som bruges til indflyvning.

PAGE - 4

Leif og Martin indenfor i dueslaget anno 2005

Ud over at interessere sig for duerne har Leif en »hobby i hobbyen«, nemlig dueslaget. Og det ser man ganske tydeligt, idet det er præget af nytænkning samtidig med, at alt virker gennemtænkt, og der virkeligt er kælet for detaljerne. Det er det niende dueslag, Leif har bygget til sig selv, og hver gang er det blevet lidt bedre og lidt mere gennemtænkt. Og selv om slaget er velfungerende, bliver der hele tiden lavet nye forbedringer.

 

Slaget er opdelt i tre afdelinger: En til avlsduerne. Det er den sidst byggede afdeling, og den er lukket ligesom resten af slaget, i modsætning til hvad man ser de fleste andre steder. Så er der afdelingen til unger og 16 etårs enkemænd. I denne afdeling er der en fodergang, der samtidig forbinder de tre afdelinger. I den sidste afdeling er der plads til 32 gamle enkemænd, og på bagsiden går enkehunnerne.

 

At alt er rengjort, malet og i tip-top stand er en selvfølge. Slaget er malet med et tykt lag plastikmaling. Dermed er det forberedt til den årlige rengøring, hvor hvert rum i løbet af vinteren bliver højtryksrenset og desinficeret med produktet Vericon S.

 

 

Et besøg hos Leif og Martin kan altid give inspiration til de fleste, hvad enten det drejer sig om duerne, slagmiljøet eller holdninger/meninger til brevduesporten.

Har du lyst til at læse mere kan du se under afsnittet “Artikler”