OM OS

Vi hos LM Sørensen er et generations makkerpar af far og søn – Leif og Martin. Vores familie har været i brevduesporten i nu 3 generationer, da Marius Sørensen (Leifs far og Martins farfar) selv var duemand. Vi har efterhånden en lang historie bag os, og kan fortælle en masse om vores tid i sporten. Her kan du læse om vores historie i grove træk og ellers komme på besøg i vores slag for flere røverhistorier. 

1962

Det første dueslag

I 1962 får Marius Sørensen sit første dueslag. Brevduer blev her en fast bestanddel af familien Sørensen, hvor Marius med sine sønner passede duerne. At Leif selv er blevet en duemand, er nærmest en selvfølge, da han sammen med sin far og to brødre blev aktiv i duesporten.

1963

Leif får sine første duer

Kort tid efter at Marius etablerede sit første dueslag får Leif sine første duer som bare 13-årig. Han var dog ikke gammel nok til at være et aktivt medlem i brevdueforeningen 0194 "Rex", så derfor startede det første kompagniskab med hans far.

1964

Sørensen & Sørensen

I 1964 blev Leif selv aktiv og fløj under navnet Sørensen & Sørensen. Et makkerskab, der går i generationer, er det stærke grundlag for det vi i dag kender som LM Sørensen.

1976

Martins første due

At Martin skulle blive angrebet af bacillen var nærliggende. Han blev due"mand" som meget und, da han under forhandlinger fik sin første due i bytte for sutten. Lige siden har han været aktiv i pasningen af duerne.

1982

Et navneskift rigere

Martin blev aktiv medlem som 8-årig og dette makkerskab fløj under navnet Leif Sørensen & Søn. Da Martin blev 18 år og fortsat ville være duemand, ændrede vi navnet til dét, som flaget flyver under i dag: L&M Sørensen

1982

En enkelt unge

En enkelt han var med til at sætte gang i flere forbedringer i slaget. Leif havde fået en enkelt unge ud af en afstamning af Jan Grondelaers fra Bent Th. Pedersen. Det blev starten på avlsarbejdet med duer fra Jan Grondelaers, da der yderligere blev købt 4 duer på en tur til Belgien. Disse udfører stadig grundstammen på slaget den dag i dag.

1983

Æren går til hele familien

At resultaterne er blevet så gode, som de er, har Leifs brødre også en andel i, da de i fællesskab tog en stor beslutning, der fik stor betydning for slagenes fremtid. I 1983 blev brødrene enige om, at det var tid til at andre og bedre duer, skulle være en del af slaget.

2005

Det optimale miljø i slaget

Vi har altid fokuseret meget på at optimere og forbedre slaget for duerne, da dette er Leifs hobby i hobbyen. Vi valgte derfor i 2005 at ændre slaget for niende gang med flyvevoliere på hver afdeling, hvilket vi både kan se en gevinst på ved duernes velbefindende og på vores resultater. Voliererne giver mulighed for at duerne kan opholde sig i den friske luft året rundt og at de kan bade under beskyttede forhold.

2010

Plads til familien

Duerne har altid fyldt meget i familien, både hos de store og hos de små. Særligt omkring at æggene klækker og i flyvesæsonen er der stor opmærksomhed rettet mod "Pipperne" i haven.

års erfaring
Leif voksede op med duer i baghaven og har efterhånden mange års erfaring i eget slag.
års samarbejde
Martin tog part i dagligdagen med duerne, og samarbejdet i LM Sørensen opstod.
Sektionsvindere
LM Sørensen har 68 sektionsvindere i Sek. 54 mellem 1990 - 2022
Første pladser
LM Sørensen har 68 sektionsvindere i DdB/Sek. 54 mellem 1990 - 2022