Leif og Martin indenfor i dueslaget anno 2005

Leif og Martin indenfor i dueslaget anno 2005

Ud over at interessere sig for duerne har Leif en »hobby i hobbyen«, nemlig dueslaget. Og det ser man ganske tydeligt, idet det er præget af nytænkning samtidig med, at alt virker gennemtænkt, og der virkeligt er kælet for detaljerne. Det er det niende dueslag, Leif har bygget til sig selv, og hver gang er det blevet lidt bedre og lidt mere gennemtænkt. Og selv om slaget er velfungerende, bliver der hele tiden lavet nye forbedringer.

 

Slaget er opdelt i tre afdelinger: En til avlsduerne. Det er den sidst byggede afdeling, og den er lukket ligesom resten af slaget, i modsætning til hvad man ser de fleste andre steder. Så er der afdelingen til unger og 16 etårs enkemænd. I denne afdeling er der en fodergang, der samtidig forbinder de tre afdelinger. I den sidste afdeling er der plads til 32 gamle enkemænd, og på bagsiden går enkehunnerne.

 

At alt er rengjort, malet og i tip-top stand er en selvfølge. Slaget er malet med et tykt lag plastikmaling. Dermed er det forberedt til den årlige rengøring, hvor hvert rum i løbet af vinteren bliver højtryksrenset og desinficeret med produktet Vericon S.

 

 

Et besøg hos Leif og Martin kan altid give inspiration til de fleste, hvad enten det drejer sig om duerne, slagmiljøet eller holdninger/meninger til brevduesporten.

Har du lyst til at læse mere kan du se under afsnittet “Artikler”